35 måder at blive klogere på adfærd, imens du sidder i sofaen

SÆSON 5. EPISODE 1

I dag vil jeg svare på de spørgsmål, jeg oftest bliver stillet: Hvordan kan jeg blive endnu klogere på adfærd? Hvilke bøger skal jeg læse? Hvad for konferencer findes der? Hvor finder jeg mere viden?

Vanen tro får du et langt svar. For denne guide rummer det hele.

Listen består af:

  • De bedste bøger til dig, der helst vil læse dig til viden.
  • De mest lærerige podcasts til dig, der helst vil lytte dig til at blive klogere.
  • De mest anbefalelsesværdige konferencer og kurser for dig, der gerne vil tage det hele ind live.
  • De mest interessante nyhedsbreve til dig, der gerne vil inspireres løbende.

Så ja, du er måske nødt til at rejse dig fra sofaen. Men du bestemmer selv.

HUSK AT HENTE DIT EKSTRAMATERIALE

På listen er der 35 klassikere. Hvis du er til de lidt mere nørdede bøger om adfærd, så kan du hente en håndfuld ekstra forslag her i ’8 nørdede bøger til duksen i klassen’.

En hurtig disclaimer: Jeg anbefaler kun ting, som jeg selv har prøvet, lyttet, læst eller kender personligt. Det begrænser naturligvis udvalget, men jeg vil kun anbefale ting, jeg selv har prøvet.

Så find bogmærke-ikonet i din browser, for her kommer 35 ressourcer til dig, der arbejder med at skabe forandringer.

Bøger

Her er ti grundbøger, der går på tværs af bl.a. psykologi, personlig udvikling og økonomi og giver dig et godt fundament til feltet forandringer. Der er tale om klassikere eller nyere bøger, der har fokus på brugbarhed og grundprincipper.

Hvis du vil have lidt mere nørdet viden, så vil jeg anbefale dig at hente ekstramaterialet til denne episode: ‘8 nørdede bøger til duksen i klassen’.

1. Influence – The Psychology of Persuasion

Hvad handler bogen om?

I Influence – The Psychology of Persuasion viser Robert Cialdini dig, hvordan du får mere indflydelse gennem seks veldokumenterede og særdeles underholdende socialpsykologiske principper. Cialdini er denne listes Homer over klassisk litteratur om at skabe forandringer.

Derfor skal du læse den

Influence var den allerførste bog, jeg læste om mit felt. Den åbnede en ladeport af inspiration og iver for at lære mere. Cialdini var en af de første til at popularisere begreber som social proof, konsistens og andre principper, som millioner af andre, herunder mig selv, har nydt godt af i vores faglige karriere.

2. Atomic Habits

Hvad handler bogen om

Forfatteren James Clears navn stemmer overraskende nøje overens med den måde, han skriver på: Klart og præcist. I Atomic Habits forklarer han, hvordan du med minimale og banale skridt kan skabe kæmpe – og varige – forandringer over tid. Clear står bl.a. bag tanken om de små skridts potens, som jeg fortæller om i slutningen af episoden herovre: At hvis du bliver 1% bedre til noget hver dag, bliver du på et år 3700 procent bedre.

Derfor skal du læse den

Atomic Habits er den nyeste bog på denne liste. Den er under to år gammel. Jeg anbefaler den til alle, der gerne vil blive klogere på adfærd og vaner. Clear er ikke selv forsker, men hans evne til at formidle er formidabel. Hvis du ved en masse om vaneteori, er der ikke så meget nyt. Men måden, bogen formidler stoffet på, er underholdende og meget brugbar.

3. Thinking, Fast and Slow

Hvad handler bogen om

Nobelprisvinderen Daniel Kahneman samler sit livs forskning i bogen Thinking, Fast and Slow, som du skal læse, hvis du interesserer dig for adfærd og forandringer. Hvis Cialdini er denne listes Homer, er Kahneman dens Aristoteles. Bogen er spækket med tankevækkende studier fra Kahnemans karriere, der har sat dybe spor i den måde, vi forstår mennesker på.

Derfor skal du læse den

Kahneman er faderen til begreber som System 1 og 2. Bogen er solgt i flere millioner eksemplarer. Hvor mange, der får den læst, er en anden sag. For Kahneman lefler ikke. Til tider er stoffet tørt og kompliceret. Men du slipper ikke.

Bogen findes også på dansk: At tænke, hurtigt og langsomt

4. Scarcity – The True Cost of Not Having Enough

Hvad handler bogen om

Økonomen Sendhil Mullainathan og psykologen Eldar Shafir svarer i Scarcity på spørgsmål som, hvorfor der altid står for meget på vores todo-liste, eller hvordan vi er i stand til at løse store, vigtige opgaver i sidste øjeblik. Bogen er den videnskabelige introduktion til, hvordan begrebet knaphed påvirker vores hjerner og dermed vores adfærd.

Derfor skal du læse den

Måske min absolutte yndlingsbog om adfærd. Jeg må dog konstatere, at ikke alle har det på samme måde, når jeg har købt bogen til dem. Forfatterne viser gennem fascinerende studier, hvilke konsekvenser begrænset båndbredde har for vores evne til at træffe gode beslutninger. Jeg tror, det er den bog, jeg har citeret mest i mit eget arbejde. Både i Jytte og i min kommende bog om adfærd.

5. Mistakes Were Made (But Not by Me)

Hvad handler bogen om

Bakket op af årelang research forklarer socialpsykologerne Elliot Aronson og Carol Tavris i Mistakes Were Made (But Not by Me), hvorfor det er så svært for os oprigtigt at indrømme, når vi har begået en fejl. Begrebet bag hedder kognitiv dissonans: At vi som mennesker føler en indre konflikt (dissonans), når vi har to selvmodsigende overbevisninger eller værdier i hovedet på samme tid.

Derfor skal du læse den

Udover Scarcity er dette den eneste bog, jeg har læst to gange fra ende til anden. Bogen tager Cialdinis begreb om konsistens og viser gennem overraskende studier af adfærd og normale mennesker, hvor langt vi vil gå for at efterrationalisere, at vi har ret. Den giver gode og nuancerede svar på, hvorfor vi alle kunne ende som Britta Nielsen.

6. Mindset – The New Psychology of Success

Hvad handler bogen om

Psykologen Carol Dweck har samlet sine årelange studier i, hvad vores mindset fra et videnskabeligt standpunkt betyder for vores resultater og succes, i bogen Mindset –  The New Psychology of Success.

Derfor skal du læse den

Der er sagt og skrevet nok om begrebet mindset til at fylde adskillige tons Gajolpakker med ‘tro på dig selv’-råd, som er undfanget i grænselandet mellem ‘synsninger’ og amerikanske coaches på Facebook. Men skal vi finde et ben med kød på, er teorien om forskellen på et ‘growth mindset’ og et ‘fixed mindset’ stadig den mest praktisk anvendelige model. Dwecks forskning har fået noget kritik over de seneste år, da det har været svært at replikere nogle af hendes studier. Men det overordnede koncept er stadig interessant og brugbart.

7. The Halo Effect

Hvad handler bogen om

Halo-effekten betyder, at vi tager ét karaktertræk og lader det influere hele vores bedømmelse af et andet menneske – eller en organisation. I The Halo Effect argumenterer Phil Rosenzweig for, at blot fordi en virksomhed er økonomisk succesfuld, skal vi passe på med at efterligne virksomhedens tilsyneladende klare strategi, brillante lederskab og stærke værdier – for disse ting hænger ikke nødvendigvis sammen med succesen. Det tror vi bare, fordi vi har givet virksomheden en glorie på.

Derfor skal du læse den

Jeg slugte denne bog på en ferie. Den er helt og aldeles vidunderlig. Rosenzweig hudfletter businessbøger ved at vise, at de metoder, der ligger til grund for dem, er fuld af fejl og ureflekterede konklusioner. Lektionerne i bogen er en huskekage til os alle, der forfalder til at arbejde med best practice uden at tænke over det.

8. Switch

Hvad handler bogen om

Switch – How to Change Things When Change is Hard er en fantastisk bog om at skabe forandringer, uanset om det er i organisationen eller hos dig selv. Brødrene Heath, der også har skrevet de gode bøger ’Made to Stick’ og ’Decisive’, er talenter ud i at forklare underholdende og anvendelige principper understøttet af konkrete eksempler.

Derfor skal du læse den

Switch er nok den bog, jeg har givet til flest, der skulle lære noget hurtigt om metoderne og tankegangen i adfærdsdesign. Heath-brødrene er utroligt pædagogiske og velskrivende, og koncepterne i bogen er lette at anvende i praksis.

9. The Design of Everyday Things

Hvad handler bogen om

Har du nogensinde prøvet at tilføje en kontakt på din telefon, fedtet rundt på skærmen i 10 minutter, og – efter det endelig lykkedes – bebrejdet dig selv, at det tog så lang tid? Det er sandsynligvis ikke dig, den er galt med, men derimod designet. Don Norman forklarer i The Design of Everyday Things, hvad der gør, at produktdesign fungerer. Og han kommer med eksempler på dem, der ikke fungerer. Bogen er en klassiker inden for kognitiv videnskab og brugerorienteret design.

Derfor skal du læse den

Helt ærligt: Jeg synes, det her er en kedelig bog. Men jeg er heller ikke designer. Og jeg må konstatere, at folk, der arbejder med design, igen og igen fremhæver denne her som grundbogen. Så køb den, læs den, og skyd skylden på nogle andre, hvis den er kedelig.

10. The Paradox of Choice

Hvad handler bogen om

Den amerikanske psykolog Barry Schwartz’ The Paradox of Choice handler om, hvordan vi bliver handlingslammede i mødet med for mange valgmuligheder. Et af hans berømte eksempler er, hvordan han i sit lokale (amerikanske) supermarked talte 85 forskellige slags kiks, 285 typer småkager, 85 slags juice, 75 forskellige varianter af is-te, 120 typer pasta og 175 teblandinger. Guys. INGEN har brug for 285 typer småkager.

Derfor skal du læse den

Endnu en grundbog. Denne gang om valg. Og valgfrihed. Bogen er en glimrende indføring i, hvad der sker for vores psyke og beslutningsdygtighed, når vi bliver konfronteret med for mange valg.

Når du har tygget, skimmet eller pink-overstregningstusch-tegnet dig igennem ovenstående, kan du overveje ‘8 nørdede bøger til duksen i klassen’.

Podcasts

Er du mere til at lytte? Det er jeg sommetider selv. Personligt henter jeg det meste af min direkte faglighed i bøger, konferencer og gennem andre eksperter. De podcasts, jeg lytter til, er derfor mere ment som inspiration. De fleste har omdrejningspunkter som psykologi og økonomi, men de færreste handler direkte om adfærdsdesign.

11. Hidden Brain

Hvad handler podcasten om

Værten Shankar Vedantam anvender videnskab og storytelling til at afsløre mønstrene bag, hvad der driver menneskelig adfærd og bestemmer vores valg.

Derfor bør du høre den

Hidden Brain er radioproduktion på et virkelig højt niveau. Den eminente vært tager en spændende problemstilling op og sovser det ind i psykologi, følelser og lærerige pointer. En af mine favoritter.

12. Choiceology

Hvad handler podcasten om

Kan vi lære at træffe smartere valg? Forskeren Katy Milkman deler historier om irrationelle beslutninger – fra store historiske brølere til vores hverdagsvalg. Podcasten giver samtidig tips til, hvordan du undgår almindelige adfærdsbøvser.

Derfor bør du høre den

Choiceology er nok den mest direkte podcast, du vil finde om adfærdsdesign. Vel at mærke med vinklen beslutninger. Katy Milkman har i hver episode en fremtrædende adfærdsforsker med, fx Kahneman, Ariely, Thaler eller Mullainathan. Hver episode behandler en klassisk bias fra beslutningsteorien og giver med enkle eksempler og historier lytteren større forståelse for dem.

13. The Knowledge Project

Hvad handler podcasten om

Værten Shane Parrish interviewer sine gæster dybdegående om alt fra effektivt lederskab til irrationelle beslutninger med stor succes – podcasten her var på Apple Podcasts ’Best of’-liste i 2019.

Derfor bør du høre den

En af de nyere på min egen liste. The Knowledge Project er lidt bredere. Det er en styrke og en svaghed. Det er ikke alle episoderne, der skal lyttes til. Men når man har episoder med Tetlock og Kahneman, så ved man, der er guf. Lad dig ikke snyde af værtens snøvlende intro. Det viser sig, at han er oplyst og god til at interviewe.

14. Freakonomics

Hvad handler podcasten om

’The hidden side of everything’. Det er cathfrasen til denne afsindigt velproducerede podcast, og værten Stephen J. Dubner har haft held til få en alenlang mængde A-listers til at stille op. Podcasten er et spin-off af den globale bestseller med samme navn.

Derfor bør du høre den

Freakonomics er en klassiker. Her kommer økonomer, politikere, psykologer, sportsstjerner, sociologer og andre forskere til orde, når de forklarer komplicerede begreber for lytteren. Podcasten har et massivt bagkatalog, der er værd at gå efter i sømmene. Den blev for nylig købt af tjenesten Stitcher, og sidenhen er kvaliteten dalet en smule efter min mening. Men jeg giver alle episoderne en chance, for det er altid velproduceret og gennemtænkt.

15. Adfærd

Hvad handler podcasten om

Hov. Ja, jeg har sneget min egen podcast lige så elegant ind på listen. Her interviewer jeg topledere og eksperter om adfærd. Hvordan simplificerer man sin organisation? Hvordan får man kunden i centrum? Hvordan spiser man mindre chokolade?

Derfor bør du lytte til den

En anmelder inde på Apple Podcasts siger alt, der er værd at sige her:

”Adfærd er både sjovt og relevant, og hr. Münster samler op undervejs. Det er virkelig godt klippet, emnerne er relevante for langt de fleste, og så er lyden tilmed også god. Hr. Münster er jo en kommunikationens mester, så for at køre den sikkert hjem vælger han at have sin 3-årige datter med på intro og til tider outro, og dermed er han sikker på, at han også scorer lidt åh-han-er-også-en-god-far-points. Gode pointer. Alvorlig, men samtidig med humor. Er kæmpe fan.”

16. Talks at Google

Hvad handler podcasten om

Indholdet til denne podcast stammer fra de populære videoer Talks At Google på YouTube – og de egner sig fortrinligt til podcast-mediet. Tænk TED Talks, bare i ørerne.

Derfor bør du lytte til den

Man glemmer sommetider, at alle verdens klogeste mennesker har holdt et foredrag på nettet, man kan se helt gratis. Talks at Google er sådan et sted. Der stiller de førende inden for blandt andet adfærd, kunst, kultur og innovation sig op. Og et ekstra plus er, at alle foredragene bliver optaget og sendt ud som podcast. Der er et vidunderligt bagkatalog her også.

17. Invisibilia

Hvad handler podcasten om

Invisibilia trækker dig direkte med ind i en ny historie i hvert afsnit – og afslører altid en videnskabelig vinkel undervejs. Tænk Serial, bare med adfærdsvidenskab i stedet for mord.

Derfor bør du lytte til den

I sin stil minder den lidt om Hidden Brain, men med mere storytelling og mindre faglighed. Det er ikke alle episoderne, der er lige gode, men mellem os har jeg grædt over to af dem. Så stærke er de sommetider.

18. Arming the Donkeys

Hvad handler podcasten om

Kan du blive for god til noget? Hvordan opdrager du respektfulde og ansvarlige børn? Professor Dan Ariely, der bl.a. står bag bogen Predictably Irrational, er vært i denne podcast, hvis episoder er mellem 8 og 15 minutter lange.

Derfor bør du lytte til den

Ariely er den sjældne kombination af en god kommunikator og en fremtrædende forsker. Og så har han også humor. Der er ikke kommet nye episoder siden 2016, men der er et imponerede bagkatalog på 135 episoder at dykke ned i.

Et par boblere

Jeg tillader mig lige at sætte et par boblere på listen. De er på, fordi de forholder sig direkte til adfærdsdesign, men ikke lige umiddelbart tiltaler mig. Måske har du det anderledes.

19. Behavioral Grooves

Hvad handler podcasten om

Podcastens to adfærdsnørd-værter undersøger, hvorfor vi gør, som vi gør, og interviewer de fremmeste forskere indenfor adfærdsvidenskaben. Podcastens afsnit slutter af med deres såkaldte grooving sessions, hvor de samler op på interviewene og giver dig key takeaways fra de sommetider ret lange episoder.

20. Action Design Radio

Hvad handler podcasten om

Podcasten undersøger gennem interviews den nyeste viden inden for adfærdsforskning, og hvordan vi kobler den til fx politik og produkter.

Efteruddannelse og kurser i Danmark

Jeg er lidt begrænset i at rådgive dig her, da jeg oftere selv afholder forløb, end jeg deltager i dem. Men her er tre forslag, du kan overveje.

21. We are bros adfærdsdesign-uddannelse

Hvad handler uddannelsen om

Bros uddannelse i adfærdsdesign giver dig 60 års forskning i adfærdsdesign kogt ned til praktisk anvendelige teknikker og metoder.

Derfor skal du tage uddannelsen

Jeg var i sin tid selv med til at starte uddannelsen, så du bliver undervist af nogle af mine gamle kollegaer. Bro har en ret unik blanding af viden om adfærdsdesign, kommunikation og forandringer, så du er i gode hænder her.

22. Kurserne fra iNudgeyou

Hvad handler kurserne om

Den danske forskningsvirksomhed iNudgeyou har bl.a. implementeret adfærdsændringer i Erhvervsstyrelsen, Mærsk og Københavns Lufthavn. De udbyder bl.a. kurserne ’Nudge din kommunikation’ og ’Nudging og det gode arbejdsmiljø’.

Derfor skal du tage deres kurser

iNudgeyou har Danmarks klart stærkeste faglighed på området. De har et mere forskningsbaseret udgangspunkt, og de omsætter deres viden hver dag i projekter og eksperimenter. Så hvis du er til et smule mere nørdet udgangspunkt med fokus på eksperimenter, så er de et godt bud.

23. Min egen masterclass i adfærdsdesign

Hvad handler masterclassen om

Hov igen. På min masterclass i adfærdsdesign giver jeg dig over fire dage alt, hvad jeg ved om adfærd – og hvordan du ændrer den. Masterclassen er for dig, der arbejder med at påvirke adfærd og gerne vil blive dygtigere. Der er venteliste til Masterclassen, men den kan du skrive dig på, hvis du er interesseret.

Derfor skal du med på min masterclass

Fordi jeg siger det.

Konferencer

Her er 5 internationale konferencer, der burde stå på din liste over fremtidige studieture – og en enkelt dansk af slagsen.

24. Ideas42

Hvad handler konferencen om

Ideas42’s Behavioral Summit bygger bro mellem den nyeste research og praktiske råd til adfærdsændringer. Konferencen bliver holdt i New York, og blandt tidligere taler har været Robert Cialdini, Daniel H. Pink og Sendhil Mullainathan (hvis du har læst hele teksten, før du kom herned, ved du, hvem de er:-)).

Derfor skal du med på konferencen

Konferencen er et virkelig godt bud til dig, der ved noget om feltet, men gerne vil blive klogere. Der er en god balance mellem tilgængelighed og anvendelighed (i modsætning til nogle af de andre på listen). Jeg har selv fået en masse ud af den. Eneste udfordring er, at de melder datoer og program ud ret sent, så det er svært at planlægge efter.

25. 99U

Hvad handler konferencen om

99U handler om at komme fra at skabe ideer til at skabe handling. Den har været afhold 11 år i træk og trækker nogle af de største navne fra den kreative scene i USA og resten af verden.

Derfor skal du med på konferencen

Jeg har selv deltaget to gange på konferencen i New York, og begge gange er jeg blevet inspireret og klogere. Konferencen er målrettet mennesker i den kreative branche, designere, webfolk, iværksættere og innovatører.

26. Behavioral Exchange Conference

Hvad handler konferencen om

Behavioral Exchange (BX) er verdens førende konference indenfor adfærdsdesign, hvor eksperter over to dage deler deres nyeste forskning, og hvordan det kan påvirke folkesundhed, økonomi og kommunikation. BX2020 finder sted 13.-14. juli 2020 i Toronto i landet, der opfandt retten pomfritter med brun sovs og ost (poutine, red.).

Derfor skal du med på konferencen

Jeg har selv deltaget tre gange på konferencen, som skifter land hvert år. Her samles alle de førende forskere i adfærd og deler ud af deres erfaringer og resultater. Dog vil jeg lige kaste en nerd-alert her. Speakerne præsenterer deres forskning, og der bliver ikke leflet for brugbarhed og praksis. Så man kan lære en masse, men man skal regne med at få nuancer og grundforskning, ikke en masse konkrete redskaber, man kan gå tilbage og bruge.

27. Behavers

Så er der minsandten min egen konference, der forsøger at stævne ud fra havnen midt i en epidemi. Det skal nok blive til noget, men måske med lidt forsinkelse:-) Her kommer forskere og praktikere og deler ud af deres erfaringer.

Derfor skal du med på konferencen

Fordi jeg har skrevet teksten.

28. BJ Fogg bootcamp

Hvad handler konferencen om

BJ Fogg er en af de førende stemmer indenfor adfærdsdesign og har grundlagt Stanford Behavior Design Lab. På sine månedlige bootcamps, der bliver afholdt i Californien, lærer du at omsætte hans model til praktiske løsninger i din hverdag.

Derfor skal du med på bootcampen

Jeg var selv med på en bootcamp sidste år. 12 gæster bliver inviteret op til BJ’s guesthouse, hvor hans partner Denny laver mad. Det er super hyggeligt og lærerigt. Hvis man kender til BJ’s modeller og tanker, er der ikke så meget nyt under solen, men man samler altid noget vigtigt op, når man bruger to dage med kloge mennesker. Så hvis du har en relativt stor pose penge til overs og har lyst til en ferie i Californien (BJ bor tæt på Napa Valley), så kan du overveje den.

29. Habit Summit

Hvad handler konferencen om

Habit Summits tagline er ”Where Leaders in Consumer Behavior Connect and Inspire”. Det lyder som en god grund til at hoppe på et fly til San Fransisco, ikke? Konferencen bliver afholdt over to dage, og speakerne kommer bl.a. inde fra Netflix, Booking.com og Google.

Derfor skal du med på konferencen

Bag konferencen står Nir Eyal, der har skrevet bestselleren ’Hooked’. Konferencens fokus er til dig, der arbejder lidt mere kommercielt og vil have redskaber og erfaringer fra nogle af de førende brands i USA. Jeg fik selv en del ud af at deltage på konferencen. Den har et godt format med en masse korte oplæg. Sommetider springer konferencen et år over, så tjek sitet ud, hvis du er interesseret.

30. Oversigt over hele verdens konferencer om adfærdsdesign

Samuel Salzer (hvis nyhedsbrev, jeg anbefaler nedenfor) har været så venlig at lave én samlet liste over konferencer om adfærdsdesign over hele verden. Jeg er jo begrænset af kun at anbefale konferencer, jeg kender. Så her er en ret grundig liste med 55 konferencer mere om emnet. Så kan du browse lidt rundt og finde noget, du synes, lyder interessant.

Her har du oversigten

Nyhedsbreve

Personligt finder jeg den bedste inspiration ved at være tilmeldt nyhedsbreve, der både producerer deres egne ting, men i lige så høj grad samler relevante artikler til mig. Her er fire gode nyhedsbreve at slutte maraton-listen af med:-)

31. People Science

Hvad handler nyhedsbrevet om

People Science deler adfærdsindsigter fra den virkelige verden, og de har – udover nyhedsbrevet – en masse artikler liggende på deres site for dig, der arbejder med forandringer.

Derfor skal du læse nyhedsbrevet

People Science er en ret stor kommerciel satsning af den amerikanske virksomhed Maritz. Her bliver der publiceret artikler om at forstå og ændre adfærd flere gange om ugen. Og i modsætning til andre på listen er de ret konkrete og brugbare. Kan bestemt anbefales.

32. Behavioral Scientist

Hvad handler nyhedsbrevet om

Behavioral Scientist er et digitalt magasin i den lidt mere nørdede ende af skalaen, der sender dig artikler om events, kultur og research inden for adfærdsvidenskaben en gang om ugen.

Derfor skal du læse nyhedsbrevet

Nyhedsbrevet nærmer sig BX-konferencen. Her får du viden direkte fra kilderne. Det er sommetider utroligt givende, andre gange lidt for niche-nørdet:-) Men nyhedsbrevet er en god genvej til nyere videnskabelige publikationer om adfærd.

33. Habit Weekly

Hvad handler nyhedsbrevet om

Populært nyhedsbrev, der kuraterer artikler, podcasts og videoer inden for felterne adfærdsdesign, adfærdsøkonomi, psykologi, gamification og brugerdesign. Et fedt sprittusch-plus er, at du selv kan vælge frekvensen: Om du vil have ét nyhedsbrev om ugen eller et om måneden.

Derfor skal du læse nyhedsbrevet

Det er Samuel Salzer (ham med listen over konferencer), der står bag. Nyhedsbrevet er ret nyt og meget anbefalelsesværdigt. Samuel skriver ikke selv, men samler de bedste artikler til dig. Jeg har fundet en del spændende ting gennem nyhedsbrevet.

34. Behavioral Science Weekly Roundup

Hvad handler nyhedsbrevet om

Dette ugentlige nyhedsbrev kommer fra Behavioral Science and Policy Association, et globalt community af adfærdsforskere, politiske beslutningstagere og praktikere, og det giver dig et fint indblik i forskningens highlights.

Derfor skal du læse nyhedsbrevet

Vi slutter med dette nyhedsbrev, som er det mest nørdede af de 4. Her linkes der en gang om ugen ud til videnskabelige publikationer og grundige artikler, der handler om adfærdsvidenskaberne. Det er superinspirerende, men ikke noget man lige skimmer igennem på vej på arbejde.

35. (Din anbefaling)

Det her var mit forslag til en liste med inspiration. Men jeg vil virkelig gerne høre fra dig.

Hvad er dine favoritbøger om adfærd? Det kan være om forandringer, motivation, ledelse, marketing eller kommunikation. Hvad er dine yndlings-podcasts? Har du været på en fed konference? Kender du et godt kursus?

Jeg har lavet en tråd her på Linkedin, hvor jeg beder om inspiration til at gøre listen bedre. Hvis du har lyst til at smide en kommentar med din egen favorit, ville jeg være meget taknemmelig.

Så kan vi lære noget af dig, og du kan lære noget af de andre, der allerede har foreslået en masse gode ideer.

Og hvis du bare gerne vil have flere forslag fra mig, så kan du downloade ekstramaterialet til denne episode. “8 nørdede bøger til duksen i klassen”.

Det var alt for i dag. Jeg håber, du fik noget ud af det:-)

 

Opdatering: Læsernes anbefalinger

Tusind tak for alle jeres bud i tråden på Linkedin. Her har du en oversigt over alle læsernes anbefalinger:

 

Bøger og artikler

 

Podcasts

 

Konferencer og kurser

Nyhedsbreve

… og en enkelt film

Morten Münster