I min podcast interviewer jeg topledere og eksperter om adfærd. Hvordan simplificerer man sin organisation? Hvordan slipper man af med sine smerter? Hvordan spiser man mindre chokolade? Abonner på podcasten: iTunes | Spotify | Android, eller skriv dig op lige her, så får du en kort mail, når de nye episoder er klar.
Du kan finde alle episoderne nedenfor.

SÆSON 8

TRAILER

“Manipulation, hjernevask, kreativitet, implementering, skandaler og guide til at vinde en Oscar”
Så er der kun en uge til, at den spritnye sæson af min podcast Adfærd lander på din telefon. Men du kan allerede nu smuglytte til traileren.

Episode 1

“Sådan Fuckr vi med din hjerne: Manipulation, hypnose og trylleri – med Jan Hellesøe”
Jan Hellesøe er danmarks førende illusionist, hypnotisør og pyskologiske manipulator. Han har tryllebundet publikum i over 20 år med tankelæsning og manipulation, når han fra scenen i Danmark Las Vegas og Hollywood gør ting, der virker umulige.

Episode 2

“Nøglen til balance i dit liv – med Chris MacDonald”
I denne episode fortæller sundhedsekspert Chris MacDonald om, hvad der egentlig betyder noget for vores fysiske og mentale balance, og hvordan vi gennem vores adfærd finder den igen.

Episode 3

“En 5-trins-model til at skabe innovation i store organisationer – med Line Lyst”
I dag lærer du at sætte turbo på innovationen. Line Lyst er chef-entreprenør i GN Group og har tidligere været global head of innovation i henholdsvis Rambøll og LEO Innovation Lab. Kort sagt: Hun ved, hvad hun taler om.

Episode 4

“Thomas Vinterbergs guide til kreativitet, ledelse og samarbejde”
11 spillefilm, 5 kortfilm og så har han da også lige vundet en Oscar. Dagens gæst er selvfølgelig instruktør og manuskriptforfatter Thomas Vinterberg.

Episode 5

“7 eksempler på, hvordan du kan blive bedre til at skabe forandringer – med Martin Lindstrøm”
”Du skal hele tiden være i kontakt med dem, der betaler din regning.” Disse glimtende ord kommer fra Martin Lindstrøm. Måske har du ikke lige hørt om ham, men det har udlandet. Martin er nemlig kåret som en af verdens mest indflydelsesrige mennesker af TIME Magazine.

Episode 6

“Er personlighedstest spild af tid? Med Troels Gottlieb”
Hvor meget kan vi egentlig bruge personlighedstest og personlighedsprofiler til? Det er omdrejningspunktet for dagens episode af Adfærd. Her bliver du klogere på, hvordan I kvalificerer brugen af personlighedstest i jeres organisation.

SÆSON 7

TRAILER

“Forhandling, opdragelse, effektivitet, sundhed, krig og økonomisk uafhængighed: Sæson 7 af Adfærd lander på tirsdag”
På tirsdag lander den nye sæson af min podcast Adfærd. Det bliver den vildeste til dato:-) Og jeg har lavet en lille trailer, så du kan få en forsmag, hvad der er i vente.

Episode 1

“Sådan bliver du økonomisk uafhængig – med Sune Bjørn Kuhberg (del 1)”
Sune Bjørn Kuhberg har en plan. Han vil være økonomisk uafhængig som 45-årig. Vel at mærke med et normalt job.

Episode 2

“Sådan bliver du økonomisk uafhængig – med Sune Bjørn Kuhberg (del 2)”
Vi er fuld gang med at undersøge Sune Bjørn Kuhbergs plan om at blive økonomisk uafhængig som 45-årig. Det her er del 2 af interviewet.

Episode 3

“4 enkle tips til LANGT bedre virtuelle møder og præsentationer – med Kenn Hansen”
Vi kan vist alle sammen godt tåle lidt hjælp til at forbedre den endeløse række af Teams-møder og Zoom-kald. Gæsten i episoden er Kenn Hansen, som har arbejdet med at forbedre menneskers præsentationer i over 10 år.

Episode 4

“Sådan lærer du at huske alt – med Lars Christiansen”
Har du svært ved at huske navne? Eller vil du måske bare gerne være skarpere til at huske de gode argumenter i din næste præsentation? Farer du vild, fordi du ikke kan finde rundt i nye byer?

Episode 5

“Pseudoarbejde 2.0: Tilbage til arbejdet – med Dennis Nørmark”
Dennis Nørmark er aktuel med sin nye bog: ”Tilbage til arbejdet – Sådan bekæmper vi pseudoarbejde i organisationer”. Det er opfølgeren til bestselleren ’Pseudoarbejde: Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting’.

Episode 6

“Kunsten at sætte en prisseddel på et menneskeliv – med sundhedsøkonom Jakob Kjellberg”
Sundhedsøkonomer som Jakob spiller en afgørende rolle for, hvordan du bliver behandlet, hvis du bliver syg, hvor lang tid, du kan blive behandlet og hvor dyr behandlingen må være.

Episode 7

“Sådan bliver du yngre med årene – med professor Bente Klarlund”
I denne episode af Adfærd gør Bente Klarlund dig yngre med årene:-) Bente Klarlund er overlæge på Rigshospitalet og professor i integrativ medicin og leder af TrygFondens Center for aktiv sundhed.

Episode 8

“Sandheden om stress (og hvordan du kommer af med den) – med stressforsker Søren Ballegaard”
Søren Ballegaard har over 30 års erfaring som praktiserende læge med fokus på behandling af stress og sygdom. Og I dag skal vi netop tale om stress. Og jeg lover dig, at du bliver klogere på dette komplicerede felt.

Episode 9

“Stop bebrejdelserne, og lær at tale pænere til dig selv”
En stor mænge psykiske lidelser er tæt forbundet med den måde, vi taler til os selv på. Og desværre har mange af os en særdeles ufin tone, når vi fører en samtale med os selv. Det har Nina Werner skrevet en bog om.

Episode 10

“Lær at performe som en jægersoldat – med Thomas Rathsack”
Thomas Rathsack blev I 1990 optaget i Jægerkorpset som jæger nr. 229. Han har en imponerende karriere bag sig og har bl.a. modtaget den højeste amerikanske enhedsudmærkelse, Presidential Unit Citation ligesom han har tjent i Irak og Afghanistan flere gange.

Episode 11

“Ekstrem personlig effektivitet med GTD – med Lars Rothschild”
Getting Things Done (GTD) er et af verdens mest berømte systemer til at booste din personlige effektivitet. Det er fyldt med konkrete redskaber, men kan også virke en smule overvældende at give sig i kast med. Til at hjælpe os med at komme i gang har vi fået Lars Rothschild i studiet.

Episode 12

“Sådan bliver du bedre til at forhandle (om hvad som helst) – med Kaare Thomsen”
Kaare Thomsen er specialist i forhandlingsteknik. Han har brugt de seneste årtier som rådgiver, underviser og praktiker, når han hjælper andre til at blive bedre til at forhandle. I dag skal han hjælpe dig og mig til at blive bedre til at forhandle – om hvad som helst.

SÆSON 6

TRAILER

“Så er ventetiden (næsten) slut”
Vi er liiige ved at være klar til at skyde en helt ny sæson af min podcast ’Adfærd’ i gang.

Den kommer på næste tirsdag, men jeg har lige lavet en trailer til jer alle, så I kan få en forsmag på, hvad der kommer til at ske.

EPISODE 1

“Sådan opklarer du et mord!”
I sæsonens første afsnit skal vi helt ind bag efterforskningsmetoderne i Rejseholdet. For hvordan fanger man egentlig en morder? Episoden giver dig svaret.

Gæsten i episoden er den tidligere souschef i Rejseholdet Kurt Kragh.

EPISODE 2

“Sådan brugte Novo Nordisk adfærdsdesign i deres forandringsledelse – med Mette Nørr Gantzhorn”
Tankerne bag adfærdsdesign kan bruges til mange ting – også til mere effektiv forandringsledelse. Og hvordan kan man så gøre det? Det får du svaret på i dagens episode, hvor du skal lytte til en spændende case fra Novo Nordisk.

EPISODE 3

“Bonusser virker ikke. Fjern dem. [Lazy edition]”
Forskningen på området viser, at bonusser ikke virker. Uanset om vi ser på produktivitet, arbejdsglæde eller innovation, viser studierne igen og igen, at bonusser ikke virker eller ofte faktisk ender med at gøre det hele værre.

EPISODE 4

“De 5 misforståelser om smerter – med Jacob Beermann”
Hvis du har levet med smerter, så er der mange ting, vi selv kan gøre for at få bugt med smerterne. Men det kræver, at vi begraver et par myter. Og det første skridt tager vi i dag med den første episode ud af to, der handler om smerter, og hvordan vi slipper af med dem.

EPISODE 5

“5 grundprincipper for at fjerne smerter”
Det er stadig eksperten Jacob Beermann, der er i studiet, men denne gang bliver vi endnu mere konkrete om, hvad du selv kan gøre for at minimere dine smerter eller måske helt fjerne dem.

EPISODE 6

“Alle har en plan, indtil de får et par på hovedet – med Mikkel Kessler”
Mikkel Kessler er dagens gæst i ’Adfærd’. Han deler gavmildt ud af sine erfaringer om, hvordan man bygger fightermentalitet og holder sig til en plan, imens omverdenen forsøger at ødelægge det for en.

EPISODE 7

“5 stoiske principper til at finde sindsro, frihed og mening – med Niels Overgaard”
Niels Overgaard har skrevet Bestselleren ”Det hele handler ikke om dig – Antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening”. I dette interview forklarer han de 5 principper, som bogen bygger på.

EPISODE 8

“Lederskam: Alt det, ledere ikke tør sige, tænke eller føle – med Elsebeth Hauge”
Elsebeth Hauge har skrevet bogen Lederskam. Heri har hun interviewet 25 ledere om alle de følelser, tanker og adfærd, de ikke tør dele med andre, fordi de skammer sig over den.

EPISODE 9

“Derfor er ’purpose’ overvurderet, misforstået og ødelæggende [Lazy edition]”

Vi skal se kritisk på en af tidens allermest udbredte påstande: Mennesker bliver motiveret af at arbejde for en højere mening – og gøre den store forskel. Organisationens såkaldte purpose. Jeg mener, at der er god grund til at være særdeles skeptisk overfor den påstand – og flere steder er den decideret ødelæggende for vores motivation.

EPISODE 10

“Om hjernevask, tortur, perspektiv og at gøre en forskel i verden – med Daniel Rye”

Daniel Rye har overlevet tortur hos IS i 13 måneder, men er meget mere end det. Han er blandt andet forfatter, far og fotojournalist. I denne samtale fortæller Daniel Rye, hvad han har lært af det hele.

EPISODE 11

“Sådan reagerer hjernen på forandringer (og Aula …) – med hjerneforsker Thomas Ramsøy”

Thomas Ramsøy er en af verdens førende hjerneforskere, når det kommer til applied Neuroscience.

SÆSON 5

EPISODE 1

“Sådan slipper du af med din præstationsangst (på scenen) – med kommunikationseksperten Anne Gerhardt”
Der florerer en ordentlig bunke dårlige råd, men heldigvis findes der også nogle helt konkrete til jer, der gerne vil slippe af med jeres præstationsangst. Dem får du i denne episode.

EPISODE 2

“3 myter i forandringsledelse, du kunne have undgået med disse 3 spørgsmål [lazy edition]”
I sin rene essens vil jeg bare have dig til at stille tre spørgsmål, næste gang du hører en ekspert præsentere dig for en statistik eller en undersøgelse …

EPISODE 3

“Sådan får du en 4-dages arbejdsuge – med Mette Kjølbro Hald fra IIH Nordic”
I virksomheden IIH Nordic er de lykkedes med noget utroligt: De har skabt en 4-dages arbejdsuge, hvor de holder helt fri om fredagen. Undervejs har de øget omsætningen, nedbragt sygefraværet og vundet prisen Great Place To Work tre gange.

EPISODE 4

“Morten forsøger at sælge dig sin kommende bog ved brug af en tvivlsom omelet-metafor”
Forudbestil bogen her
Husk at bruge rabatkoden: Jytte

EPISODE 5

“Sådan bliver du bedre til at give feedback og skabe en feedback-kultur – med Anders Stahlschmidt”
Der bliver talt utrolig meget om feedback og feedback-kultur. Men det er som om, at vi ikke kan rigtig rykker os.

EPISODE 6

“35 måder at blive klogere på adfærd, imens du sidder i sofaen [Lazy edition]”
I dag vil jeg svare på de spørgsmål, jeg oftest bliver stillet: Hvordan kan jeg blive endnu klogere på adfærd? Hvilke bøger skal jeg læse? Hvad for konferencer findes der? Hvor finder jeg mere viden?

EPISODE 7

“Enkle tips til en sundere arbejdsplads – med Regitze Siggaard”
Vi bruger rundt regnet en tredjedel af vores voksne liv på arbejde. Enhver der gerne vil forbedre sin egen sundhed eller sundheden for andre er derfor nødt til at se, hvad der foregår på arbejde.

EPISODE 8

“Madro: Sådan giver du dine børn et sundt og naturligt forhold til mad – med forfatter og sundhedsdebattør Morten Elsøe”
Mange voksne har et problemfyldt forhold til mad. Og langt de fleste voksne får grundlagt dette problemfyldte forhold i barndommen.

EPISODE 9

“Forvirret? Nervøs? Få styr på Corona-økonomien – med Danmarks overvismand Carl-Johan Dalgaard”
Hjælpepakker, grøn omstilling, CO2-afgifter og Coronaens konsekvenser for vores fremtidige velfærd. Det er temaerne for min samtale med Danmarks Overvismand Carl-Johan Dalgaard.

SÆSON 4

EPISODE 1

“PowerPoint-kongens guide til at undgå ulidelige præsentationer”
Jeg har inviteret en af Danmarks største eksperter på området i studiet. Kenn Hansen har arbejdet med at forbedre menneskers PowerPoints i over 10 år.

EPISODE 2

“Aktieinvestering er ren og skær astrologi [Lazy edition]”
Medierne er fyldt med kloge typer i seler, der selvsikkert udtaler sig om aktiemarkedet. Men sandheden er, at ingen ved, om aktierne vil gå op eller ned. Og de er ikke bedre end aber med dartpile.

EPISODE 3

“Sådan undgår du, at din stemme står i vejen for dit budskab – med Lars Klingert”
Din stemme følger dig overalt. Og for mange ender den med at stå i vejen for deres budskab. Eller måske giver den bare ikke de der ekstra 5 procent, der skal til for at få forandringen i gang.

EPISODE 4

“De 4 psykologiske problemer med den klassiske rekrutteringsproces [Lazy edition]”
Den er helt galt med vores rekrutteringsprocesser. Selvom de fleste organisationer vil fortælle dig, at de går efter at få de bedste kandidater, så er deres processer fyldt med fejl.

EPISODE 5

“Sådan gør du dine børn robuste – med professor Per Schultz Jørgensen”
Livet er ikke en dans på roser. Ingen af os kan undgå kriser, sorg og udfordringer. Og hvordan klarer vi dem så? Det har meget at gøre med, om vi er robuste mennesker.

EPISODE 6

“Den ultimative guide til at undgå overspringshandlinger [Lazy edition]”
Overspringshandlinger er ikke bare spild af tid. De er også ødelæggende for vores effektivitet, arbejdsglæde og resultater. I denne udgave af min podcast får du hele historien om overspringshandlinger – og en guide  til at undgå dem.

EPISODE 7

“Hvad Facebooks algoritme kan lære os om at skabe forandringer – med Facebook-eksperten Halfdan Timm”
Facebooks algoritme er måske det mest adfærdsoptimerede fænomen, vi har i verden i dag. Den er baseret på milliarder af interaktioner med brugere, og dens eneste fokus er at få dig til at udføre en specifik handling.

EPISODE 8

“Millennials: Et tåbeligt og intetsigende begreb [Lazy edition]”
Millennials er som et prut, der bare bliver ved med at hænge i luften. Hver gang, man tror, det er ovre, drejer man om hjørnet, og arhh!, så er der et gå hjem-møde eller artikel mere om, hvordan man leder Millennials. Hvordan man sælger til Millennials. Hvordan de er helt anderledes end os andre, og hvordan de kommer til at revolutionere arbejdsmarkedet.

EPISODE 9

“Motivation, tab, skriveprocesser og kreativitet på kommando – med krimidronningen Sara Blædel”
Sara Blædel lever af sin kreativitet og evne til at fortælle medrivende historier med sirligt udtænkte plots. Jeg tænkte derfor, at hun måtte kunne lære os andre noget om at bygge troværdighed, motivation og kreativitet. Jeg fik ret 🙂

SÆSON 3

EPISODE 1

“Derfor bør du spise dessert hver dag”
Anne Gaardmand forklarer, hvordan du får bedre styr på cravings og overspisning.

EPISODE 2

“4 indsigter fra min studietur til USA”
Minimum to gange om året rejser jeg ud i verden for at finde de førende autoriteter på deres felter for at lære og blive inspireret. Denne gang gik turen til USA.

EPISODE 3

“Ét enkelt tip til at forbedre (næsten) alle dine beslutninger med flykaptajn Christian Ungar”
For noget tid siden holdt jeg et foredrag om investering, og efterfølgende kom piloten Christian Ungar op til mig for at korrigere noget, jeg havde sagt. Efter 10 minutters samtale, vidste jeg, at han skulle med i podcasten.

SÆSON 2

EPISODE 1

“Sådan simplificerer du din virksomhed – med topchef Morten Christiansen”
Morten Christiansen giver dig gode råd til at forenkle din organisation.

EPISODE 2

“Sådan undgår du tåbeligt ekstraarbejde – med Dennis Nørmark”
Dennis Nørmark forklarer dig, hvordan du undgår at komplicere din organisation.

EPISODE 3

“Sådan skaber du en turnaround med simplicitet – med Jesper Hansen”
Jesper Hansen forklarer, hvordan telenor brugte simplicitet til at skabe en turnaround.

SÆSON 1

EPISODE 1

“Sådan får du kunden i centrum – med Martin Thorborg”
Martin Thorborg hjælper dig til at få kunden i centrum.

EPISODE 2

“Sådan skaber du bedre digitale vaner – med Imran Rashid”
Imran Rashid hjælper dig til at kigge mindre på din telefon.

EPISODE 3

“Sådan eksperimenterer du bedre – med Søren Bechmann”
Søren Bechmann hjælper dig til at komme i gang med design thinking.