Svend Brinkmanns holdninger til marketing, oplevelser og aktiv dødshjælp
Svend Brinkmann er tilbage i sæsonens sidste afsnit af Adfærd for at tale om etiske dilemmaer og overvurderede oplevelser. Samtalen tager udgangspunkt i Svends seneste bog: ’Oplevelsessamfundet’.
Anne-Mette ville løse et af de største adfærdsproblemer på vores hospitaler
I 2015 ringede Anne-Mette til mig. Hun ville løse et af hospitalsverdenens største problemer: Hvordan får man flere til at afspritte deres hænder, så vi kan nedbringe hospitalserhvervede infektioner.
Sådan eksekverer du store projekter – med Bent Flyvbjerg
Den verdensberømte projektledelsesforsker Bent Flyvbjerg er tilbage i Adfærd. I dagens episode deler han sin formel for at eksekvere store projekter med succes.
Sådan får du flere fans – med Trine Ravnkilde
Hvordan får du egentlig flere fans? Det bliver du klogere på i dagens episode. Dagens gæst er Trine Ravnkilde, som arbejder med marketing og ved en masse om fanskarer.
Kunsten at motivre andre (og sig selv) med SDT – med Ib Ravn
Hvordan motiverer du andre til handling – og skaber trivsel undervejs? Det er det centrale spørgsmål i episoden her.
Sådan sælger du meget mere på dit website – med Michael Aagaard
Konverteringsoptimering (CRO) er kunsten af få flere af dine kunder, borgere eller brugere til at foretage den ønskede handling på dit site. Vil du blive bedre til det, skal du kende Michael Aagaard.
Hvordan de lærte dig at tro, at du ingenting kan – med Dennis Nørmark
”Den energi og de omkostninger, vi bruger på at begrænse folks frihed, står slet ikke mål med den gevinst, vi får ud af det.”
Vildmark, videnskab og vanvid – med Eske Willerslev
En generøs times inspirerende vanvid. Sådan kan dagens episode bedst opsummeres. Og du kan godt glæde dig.
Sådan designer du langtidsholdbare vaner – med Morten Münster (og Mads og Martin fra podcasten HjerneRO)
Hvordan designer man vaner, man rent faktisk kan holde fast i over lang tid? Det speedtalker jeg utroligt meget om i dagens episode; jeg er nemlig selv gæst:-)
Dagens interview blev første gang bragt i podcasten HjerneRO, og interviewerne er Martin Riis Kastrup og Mads Hyldig.
Samfundet er designet til A-mennesker, og B-mennesker render rundt med konstant socialt jetlag – med Camilla Kring
Hvis du googler ’B-mennesker’, ser du kun billeder af mennesker, der sover (eller ser virkelig trætte ud) … Meget tyder på, at samfundet nærmest diskriminerer B-mennesker i sin indretning, sit sprog og sin kultur.
Mere er aldrig nok – hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv – med Niels Overgaard
Niels Overgaard har skrevet bestselleren ’Det hele handler ikke om dig’, som har solgt over 75.000 eksemplarer. Nu er er han aktuel med ’Mere er aldrig nok – Hvad antikke filosoffer ved om et lykkeligt liv’, som udkommer lige præcis i dag.
Smuglyt til den nye sæson: På casino med Eske, filosofi med Svend, B-mennesker med Camilla og hjemmerenoveringer med Bent
Gæsterne er blandt mange andre: Eske Willerslev, Svend Brinkmann, Camilla Kring, Trine Ravnkilde, Dennis Nørmark og Michael Aagaard. Vi skal tale om så mange ting, at dit hoved kommer til at snurre rundt uafbrudt i tre måneder.
“Vanedyr: videnskabens manipulation af vores instinkter – med Nicklas Brendborg”
Hvad har dine yndlingssnacks fra supermarkedet at gøre med smagen af brystmælk? Og hvad har Ben&Jerry’s tilfælles med cannabis? Alt det og en hulens masse mere giver Nicklas Brendborg dig svaret på i sæsonfinalen af Adfærd.
“Mental slitage: Sådan passer vi på dem, der passer på os – med Rikke Høgsted”
Hvordan nedbringer man den mentale slitage på arbejdet og skaber et bedre arbejdsmiljø – inden sygemeldingerne ruller ind, og arbejdsmiljøet bliver skadeligt?
“Hvis du kan håndtere disse 3 ting, så kan du ændre alle vaner – med Anders Colding-Jørgensen”
Om en lille times tid har fået svaret på, hvilke 3 ting du skal lære at håndtere, hvis du vil have succes med at ændre nærmest alle vaner …
“Sådan fortæller du et brag af en historie – med Adam Price”
Dagens gæst er ekspert i at fortælle medrivende historier, som folk gider lytte til og se på …
“Sådan træffer du bedre beslutninger i salg, ledelse, HR og derhjemme – med Sally Khallash”
”Vi får en pissegod ide, og så er vi i gang med at overbevise os selv om, hvorfor det er en god ide … Det er så menneskeligt at gå imod den klassiske, videnskabelige metode. Og så falder vi i de vildeste, dybeste huller.”
“Det første skridt. Sådan får du ting til at ske (der ikke sker af sig selv) – med Henrik Dresbøll”
Hvor starter du, når du skal have ting til at ske, der ikke sker af sig selv? Det er Henrik Dresbøll den helt rigtige til at svare på. Henrik er adfærdsdesigner, direktør i virksomheden WElearn, cand.mag. i kognitiv semiotik og forfatter til bogen ’Få det til at ske’.
“Frygt, hype og muligheder med AI (+ husmandstricks til ChatGPT) – med Christiane Vejlø”
Hvad skal vi egentlig være bekymrede eller begejstrede for ved AI? Det spørgsmål hjælper Christiane Vejlø os med at svare på – og nuancere gevaldigt – i dagens episode.
“Morten Albæks guide til mere mening på arbejde”
I dag taler jeg med Morten Albæk om kunsten at skabe mere mening på vores arbejde. Morten er filosof, bestseller-forfatter til bl.a. Ét liv, én tid og stifter af Voluntās.
“Gopler ældes baglæns: Jagten på flere gode leveår uden sygdom, rynker og begrænsninger – med Nicklas Brendborg”
Vil du gerne leve et langt liv – mens du ser godt ud? Så skal du lytte med i dagens episode. Her taler jeg nemlig med Nicklas Brendborg om forskningens fremskridt inden for aldring og konkrete tips til at leve længere.
“Selv tak! En guide til at slippe af med corporate bullshit, tomme floskler og hurra-ord – med Mikkel Toxvig”
Når du har lyttet til dagens episode, ved du, hvorfor vi er omgivet af så meget varm luft – og du får guiden til, hvordan vi én gang for alle får bugt med floskler og forfærdelige formuleringer.
“Kunsten at være kreativ – med professor Lene Tanggaard”
”Kreativitet er ikke bare at få en masse ideer. Det er at træffe valg.” Det er et af de mange guldkorn, du får fra Lene Tanggaard i denne episode. Her bliver du meget klogere på, hvordan du fremmer kreativiteten – både hos dig selv og i organisationer.
“Lean for begyndere (og skeptikere, der får kuldegysninger, når de hører ordet) – med Ann Møller Svendsen”
Der findes en metode, der gør, at medarbejderne får det bedre, kunderne får det bedre, og virksomheden tjener flere penge …
“Hvad sker der, når man tager magten fra lederne? (Hint: Man får Danmarks bedste arbejdsplads …) – med Ann-Christina Matzen Andreasen”
”Vi har ingen rekrutteringsproblemer. Vi har ingen fastholdelsesproblemer. Folk vil gerne være der.” Ordene kommer fra Ann-Christina Matzen Andreasen. Hun ved om nogen, hvad der sker, når man tager magten fra lederne …
“Konkrete teknikker til at sælge meget mere – også selvom du ikke er sælger – med Lasse Birk”
Hvordan pitcher man bedre? Og hvordan sælger man sine ideer ind til ledelsen? I dag får du ultrakonkrete salgsråd, som alle kan bruge.
“Lær at tænke lige så godt som Svend – med professor Svend Brinkmann”
I dag taler jeg med Svend Brinkmann om kunsten at tænke bedre. Vi kommer forbi alt muligt. Krænkelsesdebatten, kontroversiel IQ-forskning og smarte påfund på hoteller i Tyskland.
“Ny sæson af Adfærd: Sælg mere, tænk bedre, og lev for evigt”
Så er der kun én uge til den nye sæson af Adfærd lander. Og jeg har glædet mig utrolig meget til, at du skal lytte med. Men allerede nu kan du få en forsmag på det hele. Jeg har nemlig vanen tro lavet en trailer …
“Hvad katastrofer kan lære os om menneskelig adfærd – med professor Kristian Cedervall Lauta”
Hvad kan vi lære om menneskelig adfærd ved at studere katastrofer? En hel del, hvis du spørger juraprofessor Kristian Cedervall Lauta. Og det har jeg så gjort i sæsonens sidste episode af Adfærd.
“Sådan får du styr på din krisekommunikation – med Thomas Mandrup”
”Design jeres virksomheds kollaps.” Sådan lyder et af de mange konkrete råd til krisekommunikation, du får i dagens episode. Det bliver både brugbart og opløftende (trods emnet …).
“Lev mere, tænk mindre – med Pia Callesen”
Hvorfor lever vi egentlig så meget oppe i hovedet? Det svarer psykolog, klinikchef ved Cektos og forfatter Pia Callesen ret hurtigt på i dagens episode. Og så får du Pias konkrete bud på, hvordan vi kan komme mere ud af hovedet og ind i livet.
“Guide til den svære samtale – med Sanne Gry Bech Folker”
I dag får du Sanne Folkers tips og tricks til den svære samtale – fx afskedigelser, lønforhandlinger eller opsigelser.
“Gode vaner og tåbelige mål – med Morten Münster”
”Hvornår er du egentlig selv gæst i din podcast, Morten?” er et spørgsmål, jeg aldrig har fået. Så i dag protesterer jeg ved at give dig en episode, hvor jeg selv taler langt det meste af tiden.
“Top 10 psykologiske faldgruber i projektledelse [Lazy edition]”
Langt de fleste projekter bliver forsinkede, de er dyrere, end vi regner med, og de lever ikke op til de fordele, som vi havde planlagt. Årsagerne er komplekse, men dog forudsigelige.
“Det utrolige potentiale i ‘Psykologisk tryghed’ – med Christian Ørsted”
Ledere overvurderer mange ting. Blandt andet deres egen humor … Og endnu vigtigere: Graden af psykologisk tryghed i deres organisation.
“Sådan skriver du bedre faglige tekster om komplicerede emner – med Kresten Bjerg”
”Hvis man bare sætter mange punktummer, så bliver teksten lettere at læse.” Hvis du bruger dette råd, er du måske faldet i en farlig gryde. I så fald bliver du klogere i dag.
“6 overraskende lette måder at skrive tekster, der får dit salg til at eksplodere – allerede i dag – med Heine Aaen”
Nu går der salgstekst i den! Dagens gæst er tekstforfatter Heine Aaen.
“10 tankevækkende indsigter om, hvad danskerne vil have af deres arbejdsgiver – med Morten Ballisager”
Hvad er den primære grund til, at folk siger deres arbejde op? Hvad er det vigtigste for medarbejdere, når de søger et nyt job? Og hvilke ledere bliver evalueret bedst: Mænd eller kvinder?
“Guide til et bæredygtigt parforhold (uden tåbelige konflikter) – med Tea Trillingsgaard”
I sæsonens første episode får du intet mindre end en langt bedre forståelse for, hvilken adfærd der ligger bag det bæredygtige parforhold. …
“73. Katastrofer, parforhold, skriftlig formidling og psykologisk tryghed: Ny sæson af Adfærd”
Så er ventetiden næsten ovre! Den helt nye sæson af Adfærd lander den 27. september i din foretrukne podcast-afspiller:-)
“Mikroforandringer: Hvorfor de små forandringer fylder mere for os end de store – med Signe Bruskin”
Hvad er det for nogle forandringer, der fylder for medarbejdere og ledere? Spoiler alert: Det er ikke de store …
“Sådan undgår du at blive hacket – både på arbejde og i privaten – med Jan Skovgren”
Over 1 milliard kostede det Mærsk, da de blev hacket tilbage i 2017. Og de er slet ikke de eneste, der er udsat. Cybercrime er på hastig fremmarch i store virksomheder, mindre virksomheder og hos private. Så hvordan bliver vi bedre til at sikre os mod hackerangreb?
“Professorens guide til projektledelse af store forandringer – med Bent Flyvbjerg”
I dag skal du møde verdens mest citerede projektledelsesforsker, Bent Flyvbjerg. Og du kan godt glæde dig: Udover at være professor på ITU og Oxford er han nemlig en fænomenal formidler.
“Sådan formidler du tal og hårde facts, så folk lytter, forstår og handler på dem [Lazy edition]”
Dette indlæg er til alle jer, der gerne vil have den rationelle data til at fylde mere. Og den subjektive mavefornemmelse til at fylde mindre.
Mere: “Dataen viser …” Mindre: “Min svoger har engang fortalt mig …”
Og så er indlægget til dig, skal formidle denne faglighed, så publikum forstår, husker og handler på det, du siger.
“Sådan bruger F.C. København data til at træffe beslutninger i deres forretning – med Morten Petz”
I dag skal du møde Morten Petz, som er Head of Football Data and Technology i F.C. København. Han hjælper os med at undgå de største faldgruber – eller at se ”myriaderne af huller i osten”, som han selv kalder det – når man vil arbejde med data i praksis. Derudover deler Morten selvfølgelig også alle sine gode erfaringer.
“Sådan bliver din organisation datadrevet – med Tim Harford”
”Statistics is a very powerful tool to understand the world.” Ordene kommer fra Tim Harford – verdenskendt adfærdsøkonom og forfatter. Episoden er det første i et minitema her i podcasten om at være mere ’data-driven’. I denne episode dækker vi noget af teorien …
“Sådan arbejder DGI og DIF med adfærdsdesign – med Maja Holm”
”Få flere danskere til at bevæge sig.” Sådan lyder problemformuleringen i et kæmpe projekt hos DGI og DIF, hvor adfærdsdesign er blevet brugt systematisk …
“Hvorfor er politikere så dårlige til at skabe forandringer – med Sigge Winther”
Hvorfor er det egentlig, at vi så ofte laver fejlslagen politik og kløjes i vores strategier – og i det hele taget bare ikke lykkes med at skabe forandringer? Det har Sigge Winther sat sig for at finde ud af. Og i dag får du nogle ret gode bud på svaret.
“Kunsten at skabe noget unikt – med Mikael Bertelsen”
Mikael Bertelsen er en markant radio- og tv-personlighed, der nok er bedst kendt som tv-vært på ’Bertelsen’, ’De Uaktuelle Nyheder’, ’Den 11. time’, ’Bertelsen på Caminoen’ og senest som kanalchef på Radio24syv.
“Sådan leverer du dit budskab som Al Pacino”
Det her er anden episode om, hvordan man bliver mere overbevisende. I denne episode zoomer vi ind på et andet aspekt af at være overbevisende – nemlig selve leveringen.
“Sådan bliver du mere overbevisende – med Kenn Hansen”
”At overbevise handler ikke om at lyve eller snyde eller fordreje. Det handler om, at vi i fællesskab kommer et klogere sted hen.” Disse vise ord kommer fra Kenn Hansen, der er retoriker og præsentations-ekspert.
“Smuglyt til den nye sæson af Adfærd …”
Så er der kun én uge til, at den nye sæson af ’Adfærd’ går i gang. Derfor har jeg traditionen tro lavet en lille trailer, så du kan få stillet din nysgerrighed:-)
“Er personlighedstest spild af tid? Med Troels Gottlieb”
Hvor meget kan vi egentlig bruge personlighedstest og personlighedsprofiler til? Det er omdrejningspunktet for dagens episode af Adfærd. Her bliver du klogere på, hvordan I kvalificerer brugen af personlighedstest i jeres organisation.
“7 eksempler på, hvordan du kan blive bedre til at skabe forandringer – med Martin Lindstrøm”
”Du skal hele tiden være i kontakt med dem, der betaler din regning.” Disse glimtende ord kommer fra Martin Lindstrøm. Måske har du ikke lige hørt om ham, men det har udlandet. Martin er nemlig kåret som en af verdens mest indflydelsesrige mennesker af TIME Magazine.
“Thomas Vinterbergs guide til kreativitet, ledelse og samarbejde”
11 spillefilm, 5 kortfilm og så har han da også lige vundet en Oscar. Dagens gæst er selvfølgelig instruktør og manuskriptforfatter Thomas Vinterberg.
“En 5-trins-model til at skabe innovation i store organisationer – med Line Lyst”
I dag lærer du at sætte turbo på innovationen. Line Lyst er chef-entreprenør i GN Group og har tidligere været global head of innovation i henholdsvis Rambøll og LEO Innovation Lab. Kort sagt: Hun ved, hvad hun taler om.
“Nøglen til balance i dit liv – med Chris MacDonald”
I denne episode fortæller sundhedsekspert Chris MacDonald om, hvad der egentlig betyder noget for vores fysiske og mentale balance, og hvordan vi gennem vores adfærd finder den igen.
“Sådan Fuckr vi med din hjerne: Manipulation, hypnose og trylleri – med Jan Hellesøe”
Jan Hellesøe er danmarks førende illusionist, hypnotisør og pyskologiske manipulator. Han har tryllebundet publikum i over 20 år med tankelæsning og manipulation, når han fra scenen i Danmark Las Vegas og Hollywood gør ting, der virker umulige.
“Manipulation, hjernevask, kreativitet, implementering, skandaler og guide til at vinde en Oscar”
Så er der kun en uge til, at den spritnye sæson af min podcast Adfærd lander på din telefon. Men du kan allerede nu smuglytte til traileren.
“Sådan bliver du bedre til at forhandle (om hvad som helst) – med Kaare Thomsen”
Kaare Thomsen er specialist i forhandlingsteknik. Han har brugt de seneste årtier som rådgiver, underviser og praktiker, når han hjælper andre til at blive bedre til at forhandle. I dag skal han hjælpe dig og mig til at blive bedre til at forhandle – om hvad som helst.
“Ekstrem personlig effektivitet med GTD – med Lars Rothschild”
Getting Things Done (GTD) er et af verdens mest berømte systemer til at booste din personlige effektivitet. Det er fyldt med konkrete redskaber, men kan også virke en smule overvældende at give sig i kast med. Til at hjælpe os med at komme i gang har vi fået Lars Rothschild i studiet.
“Lær at performe som en jægersoldat – med Thomas Rathsack”
Thomas Rathsack blev I 1990 optaget i Jægerkorpset som jæger nr. 229. Han har en imponerende karriere bag sig og har bl.a. modtaget den højeste amerikanske enhedsudmærkelse, Presidential Unit Citation ligesom han har tjent i Irak og Afghanistan flere gange.
“Stop bebrejdelserne, og lær at tale pænere til dig selv”
En stor mænge psykiske lidelser er tæt forbundet med den måde, vi taler til os selv på. Og desværre har mange af os en særdeles ufin tone, når vi fører en samtale med os selv. Det har Nina Werner skrevet en bog om.
“Sandheden om stress (og hvordan du kommer af med den) – med stressforsker Søren Ballegaard”
Søren Ballegaard har over 30 års erfaring som praktiserende læge med fokus på behandling af stress og sygdom. Og I dag skal vi netop tale om stress. Og jeg lover dig, at du bliver klogere på dette komplicerede felt.
“Sådan bliver du yngre med årene – med professor Bente Klarlund”
I denne episode af Adfærd gør Bente Klarlund dig yngre med årene:-) Bente Klarlund er overlæge på Rigshospitalet og professor i integrativ medicin og leder af TrygFondens Center for aktiv sundhed.
“Kunsten at sætte en prisseddel på et menneskeliv – med sundhedsøkonom Jakob Kjellberg”
Sundhedsøkonomer som Jakob spiller en afgørende rolle for, hvordan du bliver behandlet, hvis du bliver syg, hvor lang tid, du kan blive behandlet og hvor dyr behandlingen må være.
“Pseudoarbejde 2.0: Tilbage til arbejdet – med Dennis Nørmark”
Dennis Nørmark er aktuel med sin nye bog: ”Tilbage til arbejdet – Sådan bekæmper vi pseudoarbejde i organisationer”. Det er opfølgeren til bestselleren ’Pseudoarbejde: Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting’.
“Sådan lærer du at huske alt – med Lars Christiansen”
Har du svært ved at huske navne? Eller vil du måske bare gerne være skarpere til at huske de gode argumenter i din næste præsentation? Farer du vild, fordi du ikke kan finde rundt i nye byer?
“4 enkle tips til LANGT bedre virtuelle møder og præsentationer – med Kenn Hansen”
Vi kan vist alle sammen godt tåle lidt hjælp til at forbedre den endeløse række af Teams-møder og Zoom-kald. Gæsten i episoden er Kenn Hansen, som har arbejdet med at forbedre menneskers præsentationer i over 10 år.
“Sådan bliver du økonomisk uafhængig – med Sune Bjørn Kuhberg (del 2)”
Vi er fuld gang med at undersøge Sune Bjørn Kuhbergs plan om at blive økonomisk uafhængig som 45-årig. Det her er del 2 af interviewet.
“Sådan bliver du økonomisk uafhængig – med Sune Bjørn Kuhberg (del 1)”
Sune Bjørn Kuhberg har en plan. Han vil være økonomisk uafhængig som 45-årig. Vel at mærke med et normalt job.
“Forhandling, opdragelse, effektivitet, sundhed, krig og økonomisk uafhængighed: Sæson 7 af Adfærd lander på tirsdag”
På tirsdag lander den nye sæson af min podcast Adfærd. Det bliver den vildeste til dato:-) Og jeg har lavet en lille trailer, så du kan få en forsmag, hvad der er i vente.
“Sådan reagerer hjernen på forandringer (og Aula …) – med hjerneforsker Thomas Ramsøy”
Thomas Ramsøy er en af verdens førende hjerneforskere, når det kommer til applied Neuroscience.
“Om hjernevask, tortur, perspektiv og at gøre en forskel i verden – med Daniel Rye”
Daniel Rye har overlevet tortur hos IS i 13 måneder, men er meget mere end det. Han er blandt andet forfatter, far og fotojournalist. I denne samtale fortæller Daniel Rye, hvad han har lært af det hele.
“Derfor er ’purpose’ overvurderet, misforstået og ødelæggende [Lazy edition]”
Vi skal se kritisk på en af tidens allermest udbredte påstande: Mennesker bliver motiveret af at arbejde for en højere mening – og gøre den store forskel. Organisationens såkaldte purpose. Jeg mener, at der er god grund til at være særdeles skeptisk overfor den påstand – og flere steder er den decideret ødelæggende for vores motivation.
“Lederskam: Alt det, ledere ikke tør sige, tænke eller føle – med Elsebeth Hauge”
Elsebeth Hauge har skrevet bogen Lederskam. Heri har hun interviewet 25 ledere om alle de følelser, tanker og adfærd, de ikke tør dele med andre, fordi de skammer sig over den.
“5 stoiske principper til at finde sindsro, frihed og mening – med Niels Overgaard”
Niels Overgaard har skrevet Bestselleren ”Det hele handler ikke om dig – Antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening”. I dette interview forklarer han de 5 principper, som bogen bygger på.
“Alle har en plan, indtil de får et par på hovedet – med Mikkel Kessler”
Mikkel Kessler er dagens gæst i ’Adfærd’. Han deler gavmildt ud af sine erfaringer om, hvordan man bygger fightermentalitet og holder sig til en plan, imens omverdenen forsøger at ødelægge det for en.
“5 grundprincipper for at fjerne smerter”
Det er stadig eksperten Jacob Beermann, der er i studiet, men denne gang bliver vi endnu mere konkrete om, hvad du selv kan gøre for at minimere dine smerter eller måske helt fjerne dem.
“De 5 misforståelser om smerter – med Jacob Beermann”
Hvis du har levet med smerter, så er der mange ting, vi selv kan gøre for at få bugt med smerterne. Men det kræver, at vi begraver et par myter. Og det første skridt tager vi i dag med den første episode ud af to, der handler om smerter, og hvordan vi slipper af med dem.
“Bonusser virker ikke. Fjern dem. [Lazy edition]”
Forskningen på området viser, at bonusser ikke virker. Uanset om vi ser på produktivitet, arbejdsglæde eller innovation, viser studierne igen og igen, at bonusser ikke virker eller ofte faktisk ender med at gøre det hele værre.
“Sådan brugte Novo Nordisk adfærdsdesign i deres forandringsledelse – med Mette Nørr Gantzhorn”
Tankerne bag adfærdsdesign kan bruges til mange ting – også til mere effektiv forandringsledelse. Og hvordan kan man så gøre det? Det får du svaret på i dagens episode, hvor du skal lytte til en spændende case fra Novo Nordisk.
“Sådan opklarer du et mord!”
I sæsonens første afsnit skal vi helt ind bag efterforskningsmetoderne i Rejseholdet. For hvordan fanger man egentlig en morder? Episoden giver dig svaret.
Gæsten i episoden er den tidligere souschef i Rejseholdet Kurt Kragh.
“Så er ventetiden (næsten) slut”
Vi er liiige ved at være klar til at skyde en helt ny sæson af min podcast ’Adfærd’ i gang.
Den kommer på næste tirsdag, men jeg har lige lavet en trailer til jer alle, så I kan få en forsmag på, hvad der kommer til at ske.
“Forvirret? Nervøs? Få styr på Corona-økonomien – med Danmarks overvismand Carl-Johan Dalgaard”
Hjælpepakker, grøn omstilling, CO2-afgifter og Coronaens konsekvenser for vores fremtidige velfærd. Det er temaerne for min samtale med Danmarks Overvismand Carl-Johan Dalgaard.
“Madro: Sådan giver du dine børn et sundt og naturligt forhold til mad – med forfatter og sundhedsdebattør Morten Elsøe”
Mange voksne har et problemfyldt forhold til mad. Og langt de fleste voksne får grundlagt dette problemfyldte forhold i barndommen.
“Enkle tips til en sundere arbejdsplads – med Regitze Siggaard”
Vi bruger rundt regnet en tredjedel af vores voksne liv på arbejde. Enhver der gerne vil forbedre sin egen sundhed eller sundheden for andre er derfor nødt til at se, hvad der foregår på arbejde.
“35 måder at blive klogere på adfærd, imens du sidder i sofaen [Lazy edition]”
I dag vil jeg svare på de spørgsmål, jeg oftest bliver stillet: Hvordan kan jeg blive endnu klogere på adfærd? Hvilke bøger skal jeg læse? Hvad for konferencer findes der? Hvor finder jeg mere viden?
“Sådan bliver du bedre til at give feedback og skabe en feedback-kultur – med Anders Stahlschmidt”
Der bliver talt utrolig meget om feedback og feedback-kultur. Men det er som om, at vi ikke kan rigtig rykker os.
“Morten forsøger at sælge dig sin kommende bog ved brug af en tvivlsom omelet-metafor”
Forudbestil bogen her
Husk at bruge rabatkoden: Jytte
“Sådan får du en 4-dages arbejdsuge – med Mette Kjølbro Hald fra IIH Nordic”
I virksomheden IIH Nordic er de lykkedes med noget utroligt: De har skabt en 4-dages arbejdsuge, hvor de holder helt fri om fredagen. Undervejs har de øget omsætningen, nedbragt sygefraværet og vundet prisen Great Place To Work tre gange.
“3 myter i forandringsledelse, du kunne have undgået med disse 3 spørgsmål [lazy edition]”
I sin rene essens vil jeg bare have dig til at stille tre spørgsmål, næste gang du hører en ekspert præsentere dig for en statistik eller en undersøgelse …
“Sådan slipper du af med din præstationsangst (på scenen) – med kommunikationseksperten Anne Gerhardt”
Der florerer en ordentlig bunke dårlige råd, men heldigvis findes der også nogle helt konkrete til jer, der gerne vil slippe af med jeres præstationsangst. Dem får du i denne episode.
“Motivation, tab, skriveprocesser og kreativitet på kommando – med krimidronningen Sara Blædel”
Sara Blædel lever af sin kreativitet og evne til at fortælle medrivende historier med sirligt udtænkte plots. Jeg tænkte derfor, at hun måtte kunne lære os andre noget om at bygge troværdighed, motivation og kreativitet. Jeg fik ret 🙂
“Millennials: Et tåbeligt og intetsigende begreb [Lazy edition]”
Millennials er som et prut, der bare bliver ved med at hænge i luften. Hver gang, man tror, det er ovre, drejer man om hjørnet, og arhh!, så er der et gå hjem-møde eller artikel mere om, hvordan man leder Millennials. Hvordan man sælger til Millennials. Hvordan de er helt anderledes end os andre, og hvordan de kommer til at revolutionere arbejdsmarkedet.
“Hvad Facebooks algoritme kan lære os om at skabe forandringer – med Facebook-eksperten Halfdan Timm”
Facebooks algoritme er måske det mest adfærdsoptimerede fænomen, vi har i verden i dag. Den er baseret på milliarder af interaktioner med brugere, og dens eneste fokus er at få dig til at udføre en specifik handling.
“Den ultimative guide til at undgå overspringshandlinger [Lazy edition]”
Overspringshandlinger er ikke bare spild af tid. De er også ødelæggende for vores effektivitet, arbejdsglæde og resultater. I denne udgave af min podcast får du hele historien om overspringshandlinger – og en guide til at undgå dem.
“Sådan gør du dine børn robuste – med professor Per Schultz Jørgensen”
Livet er ikke en dans på roser. Ingen af os kan undgå kriser, sorg og udfordringer. Og hvordan klarer vi dem så? Det har meget at gøre med, om vi er robuste mennesker.
“De 4 psykologiske problemer med den klassiske rekrutteringsproces [Lazy edition]”
Den er helt galt med vores rekrutteringsprocesser. Selvom de fleste organisationer vil fortælle dig, at de går efter at få de bedste kandidater, så er deres processer fyldt med fejl.
“Sådan undgår du, at din stemme står i vejen for dit budskab – med Lars Klingert”
Din stemme følger dig overalt. Og for mange ender den med at stå i vejen for deres budskab. Eller måske giver den bare ikke de der ekstra 5 procent, der skal til for at få forandringen i gang.
“Aktieinvestering er ren og skær astrologi [Lazy edition]”
Medierne er fyldt med kloge typer i seler, der selvsikkert udtaler sig om aktiemarkedet. Men sandheden er, at ingen ved, om aktierne vil gå op eller ned. Og de er ikke bedre end aber med dartpile.
“PowerPoint-kongens guide til at undgå ulidelige præsentationer”
Jeg har inviteret en af Danmarks største eksperter på området i studiet. Kenn Hansen har arbejdet med at forbedre menneskers PowerPoints i over 10 år.
“Eksplosioner, arrogance og en masse dårlige råd – den nye sæson af Adfærd lander på tirsdag”
Eksplosioner, arrogance og en masse dårlige råd – den nye sæson af Adfærd lander på tirsdag den 17. september.
“Ét enkelt tip til at forbedre (næsten) alle dine beslutninger med flykaptajn Christian Ungar”
For noget tid siden holdt jeg et foredrag om investering, og efterfølgende kom piloten Christian Ungar op til mig for at korrigere noget, jeg havde sagt. Efter 10 minutters samtale, vidste jeg, at han skulle med i podcasten.
“4 indsigter fra min studietur til USA”
Minimum to gange om året rejser jeg ud i verden for at finde de førende autoriteter på deres felter for at lære og blive inspireret. Denne gang gik turen til USA.
“Derfor bør du spise dessert hver dag”
Anne Gaardmand forklarer, hvordan du får bedre styr på cravings og overspisning.
“Sådan skaber du en turnaround med simplicitet – med Jesper Hansen”
Jesper Hansen forklarer, hvordan telenor brugte simplicitet til at skabe en turnaround.
“Sådan undgår du tåbeligt ekstraarbejde – med Dennis Nørmark”
Dennis Nørmark forklarer dig, hvordan du undgår at komplicere din organisation.
“Sådan simplificerer du din virksomhed – med topchef Morten Christiansen”
Morten Christiansen giver dig gode råd til at forenkle din organisation.
“Sådan eksperimenterer du bedre – med Søren Bechmann”
Søren Bechmann hjælper dig til at komme i gang med design thinking.
“Sådan skaber du bedre digitale vaner – med Imran Rashid”
Imran Rashid hjælper dig til at kigge mindre på din telefon.
“Sådan får du kunden i centrum – med Martin Thorborg”
Martin Thorborg hjælper dig til at få kunden i centrum.