Det seneste år har jeg holdt mere end 100 foredrag i ind- og udland om, hvordan man kan bruge adfærdsdesign til at skabe forandringer. Her er et par eksempler fra de seneste måneder.

Som en del af deres omfattende transformation tog Nordea for nylig fat i mig. De havde brug for en taler, der kunne skabe energi, provokere og give konkrete redskaber til, hvordan deres 300 filialdirektører fra hele landet kunne blive endnu skarpere til at skabe en mere kundecentreret kultur.

”Jeg ved ikke, om du ALTID skyder den så hårdt i mål, som du gjorde hos os – men hvis du gør, vil jeg gerne købe et par aktier i dig snarest muligt. Du satte vigtige temaer i spil på vores lederkonference, som vi uden tvivl kan bruge i hverdagen. Og du gjorde det med masser af klogskab, energi og humor.”

Mikkel Jørnvil, Executive Advisor, Nordea Danmark

Da LO skulle inspirere 180 nøglemedarbejdere til, hvordan de kunne styrke organiseringen i deres fagforbund og få flere medlemmer, inviterede de mig forbi for at tale om, hvordan man kunne brug adfærdsdesign til at lykkes med det.

”Jeg bookede Morten til en stor konference, hvor jeg gav ham den vanskelige opgave at være både sjov, inspirerende og informativ som den sidste oplægsholder inden middagen efter en lang konferencedag. Morten mere end leverede varen, og han formåede at sætte sin store viden om adfærdsdesign ind i den kontekst, som konferencen handlede om. Konferencen fik generelt gode evalueringer, og Mortens oplæg var topscoreren.”

Esben Noël Hjort, Uddannelses- og udviklingschef

I Novo Nordisk findes der en helt speciel faggruppe, der står for al træningen af organisationens medarbejdere, så de kan leve op til regler, regulativer og processer og derved skabe den højest mulige compliance og kvalitet i deres løsninger. Jeg fik privilegiet at holde et indlæg for deres 250 trænere om, hvordan man designer træning, der skaber den størst mulige sandsynlighed for adfærdsændring og compliance.

Workshop

Jeg har været så privilegeret at lede workshopper af vidt forskellig varighed: Fra to timer og op til over 2 år i en række af seminarer. Det har drejet sig om alt fra at skabe bedre compliance, mere effektiv forandringsledelse, større salg, mere bemærkelsesværdig marketing eller ændring af mindset. Her er et par konkrete eksempler.

I teleselskabet 3 har man store ambitioner og vil gerne konstant udfordre sig selv og markedet. I en serie af mindre workshopper fik jeg lov til at arbejde med 100 ledere og undervise dem i, hvordan man ændrer mindset og sætter turbo på forandringerne i deres organisation.

”Min hjerne præsenteret på storskærm. Sådan havde jeg det i dag i oplagt og velforberedt selskab med Morten Münster. Det er så befriende når komplekse budskaber bliver præsenteret uhøjtideligt og man samtidig slutter dagen lidt mere bevidst end da den startede… Thumbs Up Morten”

Lasse Schneider, Head of retail, 3 Danmark

I Novo Nordisk forfiner man løbende sin performance- og change management processer for at skabe engagerede medarbejdere og bedre forretningsmæssige resultater. Over de sidste 2 år har jeg haft den faglige fornøjelse af møde 500+ Novo-ledere og undervise dem i, hvordan man kan bruge adfærdsdesign til at skabe forandringer. Både i strategi, proces og daglig ledelse.

”Morten er en fremragende oplægsholder som formår at formidle et svært teoretisk stof let, forståligt og engagerende. Vi har flere gange benyttet Morten blandt andet i forbindelse med udrulning af adfærdsmål på tværs af organisationen, omkring sikkerhedsadfærd og i forbindelse med ledertrænings programmer. Kan i høj grad anbefale Morten”

Katrine Bitsch Møller, Senior HR Business Partner

I DGI har man store ambitioner om at ændre hele befolkningens sundhed. I deres historisk store strategiske satsning ‘Bevæg dig livet’ har man valgt at integrere adfærdsdesign som et kerneelement. Jeg havde fornøjelsen af at holde to workshops for nøglemedarbejdere i DGI, der tager del i dette prisværdige projekt.